Aquadormophobia

strah od slinjenja dok spavate u vlaku

Kao što će uvidjeti poznavaoci latinskog jezika ova fobija je dobila ime od spajanja riječi Dormio (sve što ima veze sa spavanjem) i Aqua ( sve što ima veze, u ovom slučaju, s neugodnomn dužinom pljuvačke)
Istinski okrutan aspekt akvadormofobije potječe od činjenice da se ona ne može spriječiti. Točno u trenutku kad bi njihov strah trebao početi djelovati, bolesnici zaspu. Vrlo brzo sanjaju ugodan san o tome kako jedu sladoled na suncu, majica im je mokra, a osoba nasuprot nelagodno se smije. Ova fobija napada većinom pretile muškarce stare izmedu 45 i 54 godine.
Manje uobičajena, ali malignija varijanta je alter aquadormophobia kod koje bolesnici strahuju od trenutka buđenja, pri čemu otkriju da su nehotice zaspali na ramenu suputnika, te poslije slinili po njemu. Prije nekoliko godina u jednoj "vizionarskoj željezničkoj kompaniji" , naravno u SAD-u, a gdje bi drugo, pokrenuta je kampanja izdavanja bedževa sa natpisom "Probudi me na mojoj stanici" koji su bili dostupni putnicima sklonim spavanju, te zatim s natpisom "Molim vas probudite me ako hrčem" te čak "Molim vas udarite me ako slinim"